Bilal Zayne 4month 8.3Kg

Baby saya lahir dengan berat 3.43kg.. Mix bf+formula s26 sampai umur 2 bulan.. Checkup 2 bulan, beratnya 6.7kg? Saya dinasihatkan tukar susu formula. Saya cuba beri susu kambing karihome seminggu.. Sembelit pula. Tak sesuai. Saya tukar kepada Dutch baby 0-12.. Alhamdulillah sesuai sangat untuk Bilal, najis pun cantik❤ checkup 4 bulan.. 8.3kg. Dengan ketinggian 65cm..BMI Masuk zon kuning, nurse nasihatkan berjaga-jaga.. saya tak faham nak berjaga-jaga camana lagi, susu da tukar. Cuma Bilal mudah tidur. Diusianya 4bulan++ ni, tidur malam lena disiplin jam 6/7 petang, bangun pagi mandi dan susu jam 5.30.. Selang tu malam bangun susu kadang sekali je. Dalam perjalanan hantar ke pengasuh juga dia tidur lagi.? memang mudah besarkan Bilal, menangis pun masa nak susu saja.. Alhamdulillah. Bilal baby yang dinantikan oleh seluruh keluarga kami selama 9tahun.. ❤ Sekadar nak berkongsi

Bilal Zayne 4month 8.3Kg
38 Balas

Bulat yea awak.. Comelll.. 😍 semoga jadi anak yg soleh dan sihat.. Ibu yea pun juga.. 😊

Bayi lelaki mmg cepat naik badan . Cuma nurse takut obesiti je. Kalau dia sihat Alhamdulilah .

5y ago

Tapi depend baby jugak kalau dia lahir dah berat mmg dia nya berat akan naik lah. Cuma kena kalau terlebih draf tu dia kena hati2 jela. Tkpe nanti dah bole makan bole bg sayur yg cut kolestrol maksudnya baby gemuk sihat.

Sama sis..anak syaa 3.45 kg lahir....sekarang 5 bulan dh 9.1kg...best sangat..bambam😘😘

5y ago

Masya Allah sama😍😍 nak tgk baby...share la gambar

Semangatnya...ank sy 5bulan pun xsampi 7kg beratnya..tp dia lahir mmg kecil 2kg ja..

5y ago

Wahh..cepat berat dia naik..

Takot obesiti sis.. Sbb minum susu formula.. Klu bf nurse xkn bising.

Samalah dgn sy sis. Lhir 3.47kg. Check up untuk 2 bulan hritu dh 6.8kg.

5y ago

Semangat juga tuu😍

semoga anak acik pun mcm bilal...baby yg baik comel.....

Alahai bilal hensem ni. Geram acik tgk lengan kamu ni.

Bambamnyaaa😍,semoga aunty dapat boyboy lepas ni huhu 🌹

Now dia dah minum susu fm berapa onz ya? Dia hari2 berak x?

5y ago

Oh, 4 onz pun besar gini ya. Masha Allah. Anak kazen sy minum dah smpai 8onz. Dah 5 bulan. Mmg menjadi2 badan dia. 😁