Baby 2 months old tidur malam 8 jam straight

hi, baby saya high demand tapi lately ni pattern tidur malam macam tu. saya tak berani kejut bagi susu takut dia mengamuk and susah nak tidurkan semula. tapi pagi siang petang dia kurang tidur dan banyak menyusu. Takpe ke macam tu? 😅

3 Balas

bagus la mcm tu...mcm baby Sye kalau dia nk tido lama dia akan nyusu lama dlm 2jam 30 minit kdg² lebih ...anak Sye baru 1 bulan 21 hari....mlm lepas solat magrib dia akan nyusu sampai pukul 9 then dia tido sampai pukul 6 pagi...tu pun kdg² Sye kejut dia utk susu pukul 3 atau pukul 2 ...tapi baby Sye easy goingI jdi xde masalah kalau nk kejut dia susu...tapi awk ni high demand...cuba la kejut dia tgok mcm mane kalau susah nk tido kan balik xpe la esok x yah kejut kan dia... janji sebelum dia tido tu bagi susu banyak la...kite ikut je rentak baby kite sbb setiap baby lain²...baby Sye pun siang tido kjap² je

mcm baby sy. kalau tidur mlm mesti around 7jam mcm tu bru bangun nk susu. sy x kejutkan sebab dia xde mslh berat badan atau kuning pun.

Kalau berat naik n baby aktif should be okay je tak kejut susu