Najis baby bertukar hijau

Saya nak tanya anak saya 2 bulan dan fully fm. Anak sy sebelum ni minum lactogen tapi dia banyak kali berak dlm sehari dan warna najis kuning. Nurse suggest untuk tukar fm sbb dia cakap lactogen ni manis. Sy tukar pegi enfalac a . Masa mula2 bagi dia minum susu jenama ni najis dia ok je warna kuning dan berak sekali atau 2 kali sehari. Tapi bila dah 2 minggu macam tu najis dia jadi hijau pulak dan kadang kembung, timing berak tu makin panjang. Kadang 2 hari baru poopoo. Perlu ka saya tukar susu lagi? #firstbaby

1 Balas

Update.. finally at 5 month saya suda jumpa susu yg sesuai untuk anak saya ☺️

2y ago

Susu frisolac