Hai mommy bantu jawab

Baby saya dah nak masuk 4bulan. Dsri lahir dia susu campur sbb sbb diansusah direct feed (baby tk pndai latch) sejak masuk 3 bulan dia tkmau direct feed dah susu saya pun drop. Sebulan lebih saya tk bg susu badan pada baby. Terlambat ke ya utk saya nk df semula atau relaktasi baby saya?

2 Balas

JAWAPAN : Sebenarnya jawapan tu ada pada awak😊. if awak betul2 nekad nk bg directfeed then awak guna keadah relaktasi. Kaedah ni bukan harini awak buat harini terus dpt hasil. dan bukan pujuk harini baby terus baby mau. akan take time juga

takde istilah terlambat. teruskan usaha utk bf anak. all the best and may Allah ease.