Baby 3 month.

Hi mommies, baby sy 3 bulan. Tp nak df susah nye. Menangis2. Kadang2 terpaksa pam bagi guna botol. Sebab ape die xnak df ye? And macam mna nk bg die df semula.?

4 Balas

anak nipple confius atau fasa nursing strike. kerapkan skin to skin dengan anak. offer anak susu masa anak tak lapar sangat atau masa tgh mamai. cari posisi menyusu yang ibu dan baby selesa. kalau sebelum ni menyusu posisi duduk, ubah menyusu posisi baring pulak. malam menyusu okay tak?

bahaya sangat kalau ibu dah ajar anak sejak lahir guna botol. kita yang salah kalau dari lahir guna botol last2 anak xnak breastfeeding. jangan main2 awal pertama kelahiran sampai 6 bulan. jgn buat anak kita keliru dan merajuk.

Anak saya dulu hampir2 jugak keliru puting ibu dgn botol. last2 saya campak botol ketepi sebb rasa takut kalau dia tolak direct breastfeeding.

Dia da biasa guna botol kot.