Baby senyum ketawa

Baby saya baru 5bulan. Bila saya dgn suami agah dia , dia senyum ja kekdg dia ketawa. Tapi bila orang luar macam akak ipar ke saudara saudara yang lain agah dia, dia senyap je kerut dahi. Normal ke 😅 ada yang berpengalaman tak?

9 Balas

Normal bila anak hanya respon dgn org yg dia kenal je. Anak sy pun bila kat rumah sendiri bukan main lasak. Tapi bila pegi rumah family ke pegi rumah sedara ke bukan main behave lagi. Pandai duduk diam2. Org agah2 dgn dia pun buat muka bodoh je 😂.

mungkin dia tgh perati “ni siapa?” “suara knp lain?” “knp muka x penah tgk?” atau cara agah berbeza dgn awak & suami jd baby lmbt nk react mcm mana 🤣

macam baby saya bila jumpa adik beradik saya dia tengok je sorang sorang, diorang agah buat tkthu je. tapi bila da lama jumpa baru la nak layan diorang agah 🤣

Mungkin anak puan dah kenal orang sekeliling. Tahu mana orang asing, orang luar n selalu jumpa macam parents dia

Bby baru nak kenal, tu dia pelik dgn mengerutkn dahi.. Nanti 2,3 hari OK la tu.. Insha'Allah..

die dah kenal org mmg cmtu...kadang terus nngis..

normal. takes time sikit

normal

Normal