Bayi selsema

Hi baby saya baru 40 hari tapi dah kena selsema dan berkahak. Bila sedut tak keluar ingus, mungkin tersumbat bhg saluran pernafasan dia. Kadang2 tercungap2 bernafas dan kurang susu dah sekarang. Ada idea tak untuk cepat sembuh, tak sampai hati tengok. Dah masuk wad 3 malam tapi takde perubahan. Dah beli tasneem n youbaby juga 😞 down sebab baby pertama

4 Balas

biasa klau smpai susah nafas dorg akn bg nab/yg asap tu..xpon mommy try cmni..mndikan ank dlm bilik air...lg bgos klau ad shower yg pnas tu.mndikn ank ngn air suam...rendamkn bdn dlm air suam..& bkk shower bg berasap bilik air..biar dia sedut asap tu...dlm 5-10minit cmtu..pastu dh leh wt cm biasa..pakai balm apa semua tu wt jgk..yg penting stiap kali mndikn wt cmtu...mmg mnjadi

3y ago

btw..bg ank pakai sterimar spray kt hidung tu...then lama sikit br sedut guna penyedut..boleh google caranya kt youtube

Sis... sy sndiri selseme n batuk dlm 6 hari. Rsau sgt. Skrg ni sy pkai face mask bile dkt dgn bby. And bg suami yg urus baby. Sy BF je. Skrg ni tgh rsau kot anak jangkit sy 😩 anak bru sy 42 hari. Sy bwk g klinik hri tu sbb nmpk hdung dia brair. Dr bg ubat titis kt lubg hidung dia bg cair. Tp stakat ni anak ok lagi. Sis dh bwk anak ke klinik?

sama mcm sy baby 48hr bwk gi klinik doktor bg ubat spray hidung sea salt to.. and sy ade buat wap air panas utk cairkan hingus baby.. nmpk baby da ok sikit

gunakan daun sirih, layur kan dulu atas api. dah suam letak dalam barut bayi