Baby dua bulan selsema

Hi mom. Macam mana ye nak rawat selsema baby? Kesian sangat tgok dia mcm susah nak nafas hidung tersumbat. Dah bawak pergi sedut kahak 2 kali tapi masih sama je. Dah buat minyak bawang putih pun still tak reda. Doc kata normal selagi tak kacau tidur and susu dia. Tapi tetap risau jugak.

2 Balas

Ada kahak ke ya? kalau Ada. boleh Cuba kaedah steam. bedungkan tangan dan kaki bayi . pegang bayi Dalam keadaan muka bayi posisi ke bawah. sediakan satu mangkuk berisi air panas menggelegak, letakkan beberapa keping air perahan lemon. pegang baby menghala ke air dalam mangkuk tadi sampai baby hidu steam Yang keluar daripada mangkuk tersebut. boleh Cuba Google. steam Selsema atau kahak bayi ya

sembur sterimar. Then guna nasal aspirator utk sedut.