Taknak tidur malam

Baby saya baru 3 minggu..setiap malam pkul 12.30 mesti jaga..dah bagi susu tukar lampin tapi taknak tidur sampai la pkul 4-5 pagi..kalau letak je nangis..nak org pegang dia..kenapa ya..macam mana nak buat ye

6 Balas

Normal awakk..hahaha..ank 1st sy dlu mcm gitu jugak..siang kemain tdo lena, strt pkul 11mlm celik je matanye sampai la 3-4pagi..klu letak dia merengek2 la…nk mengempeng..tp lepas habis pantang alhamdulillah waktu tdo dh start slow2 tukar..baby yg no 2 ni pulak tdo mlm tp asyk tjaga tiap 2 jam nk menyusu…letih jgk ibu x ckup tdo😂…mohon bertabah ya😂😂

normal.. awak kena tahu newborn 0 - 3 bulan masih blm knl siang mlm..awak yg kena ajar dia bezakan siang mlm...siang tido buka pintu tingkap bg cahaya luar masuk.. klau hujan buka lampu.. klau mlm tutup lampu.. lama2 nt dia fhmlah.. mmang ada sesetgh newborn jenis suka berjaga mlm.. jd herm lynkan je.. klau dia x mngis x apa..takpa..

Saya jaga timing baby saya. Biasa saya tidurkan dia 8/9 mlm macam tu tutup lampu biar gelap cuma buka lampu tidur. Awak boleh tengok teknik 5s untuk tenangkan bayi tu. Newborn mmg struggle sikit. Boleh cuba tropika herbal cream juga untuk tenangkan dia. Bagi dia lena.

anak saya kdg2 gitu sis.. tpi klau blh siang ggu skit dia tidur.. gerakkan dia.. ajar siang mlm.. sbb baby blm knl malam waktu tidur.. sy msa mula2 pntg mcm tu lah.. skrg hari ke10 ok la skit.. kdg2 je dia merengek.. sbb perot kmbung

Anak saya pun macam tu, sekarang dah masuk 1bulan pukul 1 je mesti dia akan bangun sampai subuh baru boleh tido😂 penat sgt

sama case dgn sy skrg.. skrg tgh study teknik 5s utk tenangkn baby n cari whitenoise yg sesuai dgn anak