Baby tak tidur malam

Baby baru nak masuk 3 minggu, malam je start lepas isyak, dia nangis and taknak tidur langsung, kenapa ye, saya stress sangat sampai rasa nak nangis

5 Balas

iya betul sis....mmg stress nak2 baby tak nak tdo dan menangis je...hope sis banyak bersabar...jd ibu ni mmg banyak dugaannya...tapi hopefully dia hanya sebagai memory terindah buat kita...kuatkan semangat sis k... baby waktu malam cuba sis letak minyak kat perut dan betis dia...kadang2 dia kembung..angin tak lepas... Utk sis pun...banyakkan zikir utk sis terus kuat...moga dengan berzikir banyak bantuan drNYA sentiasa ada utk sis... moga dipermudahkan sis😊

mula2 bby saya pun macam tu juga dia nangis dengan saya ikut nangis , awak boleh tgk timing baby mandi susu dia bg tdo biasakan bedung bby dodoikan, klau ptg lps dia mandi tetapkan timing susu dia bedung juga , mcm anak saya pattern dia kena maknya zikir macam pakai speaker masjid bru nak lelap malam lena , yg penting siang kalau lena pastikan x lebih timing mandi ptg dia kalau tak malam KO dia fully recharge masa siang

Siang dia tidur lama tak sis? Kalau siang dia tidur lama jadinya malam dia taknak tidur sebab dia dah cukup tidur lah tu. And kalau dia nangis tu mungkin sebab dia nak kena dodoi/pegang sis sebab siang awak tak pegang dia sebab dia tidur. Kalau siang dia tidur lama sis boleh try kejutkan baby waktu siang and bagi dia jaga lama waktu siang ye

Sy mengalami benda yg sama dgn awak. Memang stress. Kejut dia kalau nap siang lama sgt. Now baby sy dh sebulan setengah, dia dh kenal siang malam so malam dia jaga setiap 2 jam sbb nk susu, lps tu tido balik. Hang in there 🫶🏻

1y ago

sama la baby kita..alhamdulillah..

siang tido lama ke? pampers dh tukar? kembung ke? susu ckup x? suhu bilik panas sgt or sejuk sgt?

1y ago

bedung x? barut pki x? bby tdo sblh ke tdo bby cot?