normal ke baby 2 bulan asyik tidur ja siang hari

baby saya asyik tidur ja lepas cucuk 2 bulan haritu waktu siang walaupun da bukak langsir pintu bg cerah, letak dpn tv. malam hari tidur rutin mcm biasa ja. kita kejut pun, baby tidur ja.

6 Balas

normal..nk2 lepas cucuk..kdg2 bby rs mcm bdn dia xbrp nk sihat demam ..jd dia akan tdo n rest je .. lg satu bby puan umur baru 2 bulan kan..biasa bby umur 2 buln mmg tdo lm pd wktu siang hri ..Pola tidur bayi 0-3 bulan baby memerlukan waktu tidur antara 14 hingga 17 jam sehari. kalau dia dh umur empat bulan hingga 11 bulan tidur selama 12 hingga 16 jam sehari.

normal. baru 2 bulan, tidur memang benda penting utk perkembangan baby sama mcm susu. tapi kalau dah lebih 3 jam dia tidur, kena kejutkan baby utk menyusu ye.

normal sis, anak saya da 8m++ ni pun kuat tidur. siang tidur 4-5jam , malam pun tidur awal . so okay je. janji dia aktif, makan minum pun okay da.

Normal sis. Baru 2 bulan memang kebanyakan masa dia akan tido tak kira siang atau malam.

Normal. Baik awk nikmati masa ni sbb bila dah besar sikit punya la payah budak nk tido

Normal sis