Baby muntah lepas minum susu formula

Baby saya 4 bulan++. Berat 5.9kg. Selalunya saya bagi susu badan dulu. Df belah kanan je sbb breast kiri ada abscess. Belah kiri saya pump dapat 2 oz. Lepastu kalau baby masih nangis, saya bagi susu dupro. Mula2 dulu, dia okay. Sejak minggu ni, dia mula muntah2 dgn kesakitan lepas minum susu dupro tu. Kdg2 saya pening nak bagi susu formula ke tak sbb saya takut dia muntah2 lagi. Tapi bila tak bagi, dia nangis2 mcm lapar.

1 Balas

saya dah burp kan baby. lepastu rehatkan dia. dalam 15-20 minit lepas minum susu formula tu baru dia muntah.