Baby tak mau minum susu

Asslm nak tnya anak saya skrng 3bulan 25hari seminggu lagi nak masuk 4bulan alhamdulillah Dari dia lahir saya bagi dia susu formula lactogen and 2hari lepas saya dh tukar susu formula dupro Sebab nak 4bulan minum lactogen berat badan x naik mcm tu je dan najis pun setiap berat cair je itu sbb saya tukar Dan skrng dia minum susu dupro alhamdulillah ok serasi sbb tiada sembelit muntah ruam atau tak selesa saya nampak ok je sbb tu saya ckp serasi Skrng pertanyaan saya setiap saya bagi dia minum susu dia tak isap tapi dia gigit saja puting susu tu Dia akan isap atau minum klo dia btul rasa haus atau lapar...tapi bila saya bagi susu untuk dia minum sbb 1/2jam dia tak minum susu kan tapi dia tak nak sedut atau isap tapi dia gigit Jadi saya nak tanya ada kah sbb rasa susu tu dia jadi tak nak minum atau mmang normal Sbb dia nak dekat 4bulan guna lactogen dan skrng saya baru tukar ke dupro adakah sbb rasa yg berbeza sbb tu dia tak nak sedut kecuali btul2 lpr Atau memang perangai baby nak masuk 4bulan MCM ni lain sikit 😂😂 Sbb dia nak masuk 4bulan ni mcm2 kerenah dah Jadi saya tak tau sbb apa Boleh tolong jawab kan share pengalaman Sbb saya first mom xtau sangat #SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu

4 Balas

kdg2 dia suka gigit puting botol susu sbb gusi gatal...dgn saja buat2 main sblm minum.. dlu la pnh sy tgk ank abg sy slalu buat cmtu😅

4mo ago

ingatkan dia x nak susu sbb dah tukar rupa2 nya gusi mungkin gatal

same juga 4 month, main gigit gigit puting botol 😅 gusi gatal tu

Gusi dia gatal kot, tu x selesa.. umur 4m blh dg bgi teether

4mo ago

terima kasih jawab mummy

Anak saya pun mcm ni puan .. sama ja .dorg gatal gusi

4mo ago

alhamdulillah klo MCM tu gatal gusi nak tumbuh gigi dh 😂 ingatkan susu xngam