4hari tak berak

Baby saya 2 bulan susah sangat nk berak..baby df+fm..mcm mana cara nk bg baby berak ye?saya ada juga buat urutan ILU..tp tak berkesan pun..

1 Balas

kena kerap buat lg. tiap kali mandi/tukar diapers. urut belakang betis & tapak kaki juga. buat senaman basikal. & cek balik bancuhan susu fm tu ada pekat sgt atau mcm mana. by right kalau 2-3 hari tak berak tp tak sembelit (tahi keluar mcm sosej/keras/baby meneran sampai menangis) & tak meragam, tak kembung. takda masalah. tak semestinya baby kena berak hari2.