Breastfeed

Hi. Baby saya 1m++ saya dah campur susu fm & bf. sy campur susu pon sbb anak jenis mengamuk & kuat menangis.. Sampai saya jadi xde waktu rehat. Dia akan menangis dari 10 mlm - 4/5 pagi.. Masalahnya dah 4 hari dia xnk df lagi.. Sampai susu bdan saya pula jadi bengkak. Saya takut kalau saya asyik pump akan jadi oversupply ? ada tips tak utk anak sy kembali df lagi?

1 Balas

Stopkan susu formula dulu bagi dia isap tetek balik . Awak check balik lekapan awak betul ke tak , takut sebab lekapan tak betul baby meragam sebab tak kenyang dan kembung .

4y ago

Oh okay. Alhamdulillah, smlm & kelmarin dia cuma isap sekali. Hari ni ada improvement dah dua kali pagi tadi sahaja. Dia takde ngamuk2. Doakan dia nak je hari ni.. ❤️❤️