Tips kembalikan susu

Kalau 2 bulan dah tak df n pam,susu masih ada ke? Reason x df sbb anak ada tongue tie,still x release kan,setiap kali cuba utk df dia akan mengamuk tendang² perut,sebab sakit dkt area czer tu,sy decide utk bagi susu formula. Dari pantang sampai habis ramadhan,sy duduk dgn mak. Jadi x sempat nk pam. Skrg duduk rumah sendiri dh,igt nk pam. Ada tak tips untuk kembalikan semula susu dada tanpa perlu df. Ada ubat ke?#firstbaby

1 Balas

Boleh insya Allah. Ambil masa & jngn putus asa. Terus kan skin to skin dgn anak (buka baju, jika bra), suakan mulut anak pada puting, sikit2 anak akan hidu, jilat dan hisap secara beransur-ansur. Boleh dapatkan bimbingan daripada kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan.