Baby pramatang

Baby pramatang makan masa berapa lama ya nak matangkan paru paru and berat badan dia? Sebab anak saya berat turun naik hmmm padahal susu hari hari hantar :’) Sayu je hati bila tengok anak penuh lebam lebam kesan cucuk , tengok dia bertarung nyawa kat nicu . Tapi apakan daya untuk kebaikan dia hm😌

2 Balas

Kena achieve berat bdn 1.8sis..biasa kalau bby dlm inkubator dlm 1.5 br dia kluarkan..kmdian akn suh mommy stay ngn bby warded skali dkt nicu..ank sis lahir bpe minggu?? Mcm sy dlu ank lahir 34minggu berat 2.1kg..drop jd 1.9 bila misi n doc bg susu fm dia cirit birit teruk dan muntah nonstop..trpkse restart dan on antibiotik selama 1minggu lebih..kmdian lepas smggu dpt katil sy warded skali dgn ank..try achieve berat smpai 2.0 ..then br leh discharge pd hri ke17... Sis bg je susu..jgn putus asa ea...mcm.sy dlu ulang ank tiap2 hri..husben g kje..sy duk.situ smpai ke mlm...dlm kul 11 mlm br sy balik...hri2 mcmtu..siap bwk bekal.tuk.mkn skali... Ms tgk ank bisikkn kata2 smgt tuk dia skali...in shaa Allah dia akn kuat bila dpt dgr suara mommy n ayah nya..aja2 fightimm..✊✊

tak pasti, tp saya doakan semoga baby cepat sihat.