Baby gerak

Baby mmg akn brgerak bhgian bawah perut je ke? Dia mmg tak gerak2 bhgian atas ke? Sorry taktahu sbb anak first ?

14 Balas

Kalau masih di awal kehamilan, mmg rasa baby di bawah perut.. Sy selalu rasa baby mengeras di bawah perut.. Bila baby makin besar baru rasa baby bergerak di atas perut pulak.. Nnt akan rasa kene tendang.. Hihi

Sy pun anak frst.. Ikut orang itu.. kan baby kalau masi kecil dia start goyang2 bawah perut ja dulu baru tunggu dia besar lagi sikit suda pandai goyang2 d atas..

sy bru msuk 19w..aah,klau baby sy,dia gerak drpd bawah pusat smpai dkt ari2..tu je lah..xthu lah kot nnti perut mkin besar nnti dia brubah pulak..hee

5y ago

Sma sy 20w..mmg gerak bawah pusat,tepi mcm tue je..perut pn mcm mnonjol bhgian tue

Sy pon anak first,dia suka gerak belah bawah tendang sana sni, Allah senaknya perut asyik ulang alik tandas je buang air😂😂😂

Sy bila dah 7 bulan baru dpt rasa baby gerak2 kat atas pusat. Sbb baby dah membesar la agaknya kan. Sebelum tu mmg kat bawah saja. 😊

Normal sis. Baby kecik lg tu. Sy dulu start week 12 rasa macam tu. Dah 26 weeks ni habia pusat mama pun kena kick 😂😂

Baby sya gerak sekeliling alam😆..tapi paling merisaukan bila gerak kat pundi kencing tu..

2y ago

Btul

Aah. Nanti bila dia makin besar, baru dia gerak ke atas skit. Tengok jugak la position dia macam mana.

ikot suka dia nk gerak kat mna.. smpaii suami pon cri..haha detik2 ttindah buat ibu n bapak..

Sebab baru lagi kot. Nanti baby dah besar, dia gerak kat atas. Dulu pun saya macam tu