Normal Tak?

Baby masuk 36w tapi berat baby just 2.2kg?

7 Balas

Jangan risau sis.. ank sy yg bongsu.. sy bersalin 37w2day.. konon dlm scan kecik je.. dlm 2.8kg mcm tu.. sekali kluar.. 3.7kg 😹 kadang2 ukuran scan tu x betul.. Apa2 pun semoga d permudahkan.. #34weeks 2day ❤️

3y ago

Normal.. sbb Scan tu cuma jangkaan Berat baby dlm perut.. Apa2 pun Jangan kurang makan & sentiasa jga kesihatan ya.. biar baby besar & sihat bila kluar..

ada tnya doktor x ? klu doktor xckp apa2 xpa..sya hri tu 35w berat baby 1.9kg..bila tnya Doktor normal ja...lgpon tu anggaran ja...Alhamdulillah lahir msa 38w3d berat baby 2.5...

scan tu anggaran jee.. saya 35 week scan 2.6kg , sekali keluar 2.35kg saja 🤭.. baby kluar awal. nurse hospital cakap baby kecik & sihat takpe, esok dia membesar dkat luar.

sy besalin 37w pn berat baby 2.66kg je...mse scan 3kg.. mse besalin ank sulong 40w 3d berat baby cuma 2.36kg je in shaa allah..nti brtambh berat baby sis

bg sy normal..sbb sy pon mcm tu..keluar ja berat baby x sama..2.8kg keluar

Normal.. Biasa start 36w ke ats berat bby akn naik lg cpt..

normal...