Berat baby

Baby lahir 2.65 kg 1 bulan 3.5 kg 2 bulan 4.3 kg 3 bulan 5 kg 4 bulan 5.4 kg 5 bulan 5.8 kg Ok ke? Ada yg ckp sikit sgt berat baby naik. Ada ke cara nak tambah berat baby?

7 Balas

ada baby awal² dia naik slow². lepas start makan cepat naik badan. ada baby dia naik cepat sangat masa awal², lepas dah start makan jadi naik sikit². pada saya, selagi anak nampak sihat takde masalah takpe je. mulut orang kita takleh kawal, biarlah dorang nak kata apa pun. anak saya pun jenis naik 200-400g je masa 2 bulan ke 5 bulan. kak ipar saya banyak gak kata macam², saya buat senyap je dan elakkan untuk sembang pasal baby ngan dia.