Hai mummy nak tanya normal ke berat badan baby umur 2 bulan 3 kg je sbb berat bdn lps lahir 2 kg je

Kurang berat badan

6 Balas

tak normal. kalau tgk dlm buku dia kt carta belakang tu mesti kt garisan kuning dah. maksudnya kurang berat. sebolehnya sebulan naik sekurang2 nya 1kg. kalau puan bf, kerapkan lg bf. puan kena makan byk & makan makanan sihat. kalau fm, cuba kerapkan juga atau tukar susu.

x normal.. dia kena naik.. berat naik tggi pon naik.. ank sya pon lhir 2.53kg je. bila 2bulan dia dh naik 4kg dah

Anak lahir premature ke? Jika ya cara bacaan kt graf pun berbeza.

Kurang berat tu.. baby saya lahir 2.3kg.. 2 bulan 4.96kg.

Anak sy 2 bulan dh 5kg time lahir 2.5kg

Kurang tu. Baby minum susu apa?