27 week baby tak gerak sangat

Hi semua.. nak tanya. Normal ke week 27 baby tak gerak sangat. Ingatkan nak buat kiraan tendangan baby.. tapi baby tak kerap bergerak sangat 🥹 help #firstmom #firstbaby

3 Balas

kiraan baby 28weeks ke atas kan? kalau risau boleh utk pergi scan tgok condition baby awak..atleast bila doctor check awak pon xsusah hati ☺️.. baby bergerak je cuma kdg2 kita yg xrasa gerakan baby tu..

Tak gerak lngsg or jrg gerak? Klu dlm sehari ada gerak it's ok lg. Dh smpai masa nk tick dlm buku, misi akn ajar cara nk bg bby gerak dsb

kadang dia tidur puan , cuba letak ketul ais kat atas perut ataupun makan ais .. try makan benda2 manis ka , atau usik perut tuhh ..