baby kuning hari 8 dh tak kurang2.mcm mna ye🥲🥲🥲

baby kuning

25 Balas

Ank sy smpi Sebulan kuning sis…mcm2 cara dh buat..last2 check up Sebulan rupanye doc bgtau kulit dia Mmg mcm tu😅😅😅..adoiii x psl2 Asyik kena amik drh je bby tu..kesian

awk minum susu kambing jenis dlm peket2 tu.. dgn mkn kurma.. hari2 mkn n minum tu sampai turun kuning bb.. bfeed setiap 1 jm.. kalau dia kerap berak n kencing mesti ok nti.

Sis bawa jalan 5-10 minit kt matahari. Then mse nyusu kan dia tu, klu bole berahadapan tingkap awak yg ada matahari pun ok. Kerap je bgi susu badan. Insyallah akan ok.

Bg minum susu kmbing or bg mandi daun kucai cmpur asam jawa.. ank sy hmpir sbln kuning tgk tiktok ramai yg suggest mcm2 sy ikut akhirnya hilg jgk kuning bby..

Ikhtiar dengan batang batawali.. Ambik getah nya... Sapu sikit dkt bawah tapak kaki... Buat lps mandi baby.. Insya Allah jaundice turun.. Tp sapu sikit je

saya bgi mandi herba cina berkurang terus tpi setiap 2 jam saya akan kejut dan susukan bby, saya cmpur susu formula jgk sbb susu bdn sikit

2y ago

Sy hr tu pakai herba TYT mandian baby …syukur dlm 2 hr trun terus kuning baby

Bg susu badan on demand. If dkt hospital dr/nurse suruh top-up susu formula utk turunkan kuning baby.

saya mandikan anak dengan daun inai.pagi n petang. kerap bf. alhamdulillah makin hari makin turun bacaan kuning anak.

Ibu minum susu kurma farm fresh no jenama lain .. boleh amalkan wktu breakfast & dinner , dan kerapkan susu bayi

sy dulu sewa lampu biru klinik...letak ank bwah lmpu selalu selain bagi susu...alhamdulillah