Pergerakan baby terlalu aktif

Baby gerak terlalu kerap dan lama tu dikira normal atau tak ya ? Pagi td perut memulas betul ,jd berak cair . Masa memulas tu pulak makin aktif baby dalam perut .dengan sakit belakang lagi . Badan dah penat dan lembik lps keluar tandas tapi baby dlm perut tetap aktif . Nak makan pil kucai takut2 pulak . Sekarang sakit perut da ok sikit. Kandungan baru 28 week harini . Terisau takut beranak awl . Ank first dulu tak penah mcmni .kandungan kedua ni lain sikit . Ada sesiapa yg pernah jd mcm sy jgk ke ? Boleh ke mkn pil kucai kalau sakit perut ? Sy buntu

3 Balas

baby kurang aktif bahaya. baby terlebih aktif pon bahaya. baik awak ke klinik utk check condition baby awak. kalau cirit birit please refer doctor. minta doctor prescribe ubat yg bersesuaian dgn ibu hamil

saya haritu pun sama macam awak ...sakit perut memulas mulas pastu muntah sekali ..lepastu jadi cirit birit ...saya minum teh pekat panas je and banyakkan minum air masak

pergi klinik.