Baby susah makan

Baby dh 8 Bulan 6 Hari..awl² 6 Bulan xde masalah dgn Makan..7 Bulan ke 8 Bulan ni susah sgt nk Makan..mcm² resepi dh try,tetap baby xnk makan..cerelac pun dh bg,still xnk makan.... Dia suka mkn biskut beras(baby bite) dgn cucur.... Mmmmmmm Mommies🥹🥹sape ada pengalaman MCM ni...ada solution X???baby xnk Makan nasi

3 Balas

jangan stress tau mommy. xpe keep je offer baby. kalau xmau, esok cuba lagi. inn shaa allah, bila hari2 kita keep offer lama2 nnt mesti baby mau. xjadi masalah, kalau baby suka mkn cucur boleh buat cucur nasi. boleh juga buat nugget ka dlm bentuk finger food. mcm bentuk biskut

9mo ago

most wc awak❤️. xpon masa awak nak suap baby awak. awak bg dia satu sudu. sambil dia main dgn sudu awak suap dia sekali. xpon awak boleh demo makan depan dia😁. xslh utk kita mencuba. keepedup mommy🌻

sdg alami.. bby 7bulan 6 hari.. tak nak disuap. bg mkn sendiri pun dy main je bubur tu. tk masuk mulut pun..

dah try pasta or spaghetti??