Help meeee 😭

Baby dah 3 bulan lebih tiap malam mesti mengamuk nak tidur. Sebelumni tak pernah camni. Dulu dia la paling mudah tidur 😔 now Pantang letak atas katil mesti terus terjaga . Dia punya nangis macam orang kena dera . Dah tukar lampin,susu cukup siap massage lagi. Ya Allah,sy burn out 😔 hampir seminggu da camni.. nak buat apa lagi 😔😔

5 Balas

Mcm baby sy sblm ni..sy sampai termarah dia, lepas tu nangis sb sedih marah baby tak tau apa2. Baby sedang mengalami perubahan bulan..dia hanya akan tenang bila dengan ayah dia..tempat tido setiap bulan berubah.. skrg da 3 bulan ni baby da makin tenang, malam tido pun senang, pagi2 bangun tak nangis. Byk kena try & error benda baru, klu sesuai sy teruskan, tak sesuai cari lg alternatief lain.

anak saya pun sama. harini genap masuk 4 bulan. malam tadi punya mengamuk lain macam sampai burnt out giler.. dia dah tidur selesa masa dukung, bila letak perlahan² kat bawah terus menangis kuat macam kesakitan. nila angkat dukung balik, terus sambung tidur nyenyak.. sabar je laa.. mungkin nak cukup bulan ni peel dia lain sikit kot 😅

Growth spurt kot ..baby sy pun tiap kali nak hujung2 bulan dia nak masuk bulan baru dia punya peel jadi asyik nak menyusu tapi minum susunya sikit-sikit patut minum 4-5oz die minum 1oz je pastu die memang tak tido sangat, memang burnt out lah jugak tapi, benda ni dalam seminggu gitu je nanti baby akan okay balik

awak cuba dukung dia, zikir2x dulu bagi dia chill or sampai ttidur ke, lepas tuh letak kt atas katil.

baby sy mcmni jgk tapi skrg dy dh jrg jaga malam dan tak nngis dhh btw 18hb ni baby sy 4bln