Baby Tak Nak minum susu 😢

Hello my baby boy sekarang 5m26dy macam kurang nak minum susu , baby full breastfeeding 🤱 sebab dia tak nak minum susu tepung , Dulu baby 3m 2jam sekali adelah 3jam sekali nak minum susu , skg 4jam 5 jam sekali .. I’m very worried baby tak cukup susu , then bila malm , kira started 12am smp pgi 6am baru nak minum susu , baby suka tdooo jew .

Baby Tak Nak minum susu 😢
2 Balas

if malam baby kerap menyusu ,siang minum sikit takpe puan itu kita panggil reverse cycling. anak akan minum lebih banyak waktu mlm berbanding siang. Yg penting kenal tanda² kekurangan susu (dehyrate). Check pampers anak, if kencing jernih ,dia ok dengan pattern menyusu. ibu boleh marmet dulu, utk jaga demand dan elak bengkak susu . Susu yg diperah simpan, ank dah 6bulan nanti boleh campur dlm bubur atau buat aiskrim homemade.

3y ago

Baik... timekasih yew sis ☺️☺️☺️

ank sy umur mcm tu pun kurang minum susu, tapi tu disebabkan giginya nak tumbuh.. gusi bwah bgkak, dia xnak mkn, xnak mnum 2-3hari..genap 6bulan keluarlah sketul gigi, smggu kemudian keluar gg sketul lagi kat bwah tu.. boleh cuba cek gusi bby ye, xpe klu dia kurg mnum, asalkan berat baby okay dan dia sehat.. 🥰

3y ago

Baik Mommy Dan ☺️🙏