merangkak

Baby boy nak masuk 11 bulan tapi belum merangkak..mengengsot & memanjat laju je..normal ke??

3 Balas

Bg sy normal sis.... Sbb mgikut pgalaman sy masa anak ptama dlu...dia xda pun mrangkak..trus bjln hehe..mgengsot..memanjat tu laju je.. mula2 agak risau npa laa anak sy ni xda mrangkak tp byk tya kwn2 yg pgalaman dorg kata normal nti bjln trus..tgok2 anak sy mcm tu lah..

5y ago

Anak sy 11 bln dah bjln sis..bjln tp ada rebah2 juga..dah kira kuat bjln time stahun pass2..

Normal para ibu..sy 5 beradik.4 daripada kmi tidak mergkak tapi alhamdulillah cemerlang dlm pelajaran.Cuma sy ada terbaca..ibu kena ajak anak main mergkak apabila dia dah boleh jalan pun..main2 jd harimau..kejar2.

Mgkin dia nk berjalan trus kot 😅

5y ago

Boleh jadi ke gitu😂 bonda risauuu