Pampers molfix

Baby baru masuk 2 bulan..2,3 hari sekali baru berak..tpi bila berak bocor kt tepi pampers..sbb pampers ke sbb dia berak bnyk yer jdi bocor tepi?? Saya pakai pampers molfix saiz S..berat anak 4.65kg

9 Balas

For me moflix tak bagus sngt . Saya pakai kat baby tak best mcm x absorb sngt. Tu pun try yg trial dulu. So saya pakai je huggies airsoft. Kadang ada jugak bocor tepi and belakang tapi tu sebab saya kadang tersenget kan and tak ketat sngt pakai so poo dia terkeluar.

Tapi molfix susah bocor and kalau pakai malam mmg tak bocor smpai pagi. Anak i setahun dah. Masa newborn pn pernah pakaikan molfix, pun okay je. Maybe salah pakai kot or baby berak banyak. Takpun try je pampers lain. Drypers pn okay je. Normal je baby berak bocor 🥰

9mo ago

saya selalu kemaskan pampers dia ..tpi xtau nape bocor jgk

Anak saya masa newborn pakai huggies airsoft, tak pernah bocor walau sekali. Pakai sampai umur sebulan. Lepastu nak try molfix, beli size S l, so far bocor kalau dia berak banyak sgt je. Tu pun bocor bahagian belakang

9mo ago

Saya try 1 bungkus je molfix, habis bocor sana sini. Suami pun naik stress. Balik asal, guna huggies airsoft.

Hi mommies , itu normal. Mungkin pampers dia senget ataupun longgar sangat. Mommies kena make sure kiri kanan tu lebihan masuk dalam pampers , tak terlalu ketat and make sure tak senget time pakai

9mo ago

Keluarkan

Normal sis baby saya pakai pampers mahal pun bocor. Sebabnya time tengah malam pakaikan pampers mata ngantuk so senget pampers dia. Maka bocor la pampers dia 😅

cer try mamypoko or huggies.. harga keras sikit.. ank sy siang pkai molfix so far alhamdulillah berak xpnh bocor lg..

Cuba tukar jenama lain

klu sye tukar pmpers bru..

9mo ago

cuba mamypoko extra dry

baik tukar pampers