Hai ibu kat sini adaka susu kan anak guna similac free lactose taik baby jadi warna hijau lumut cair

Baby 2 bulan lebih

4 Balas

Hi. Betul, Memang taik baby jadi warna hijau. It is normal dont worry asal taik tidak terlalu cair, kehitaman @kemerahan. I baru guna dlm 1 months coz ssu ni bagus utk baby yg ada masalah kembung perut. So far baby okay.

Kadang² sy pon risau. Sebelum ni da cuba bebelac,lactogen,dumex tp efek kembing,cirit. Lepas cuba similac perut dia ok dan berak pon 2x smggu. cuma warna hijau lumut

maaf tiada penglaman. selalunya warna mcm tu sbb kandungan zat besi tinggi dlm susu tu

1y ago

Tak bahaya jika sesuai keperluan badan anak. Untuk kenal pasti, jumpa doktor ya

sama tapi nes cakap ok je..pakai S26 sembelit lain² susu xsesuai...saya pki ni ok je