Rashes baby

Babu sy naik rashes dekat bawah leher dia. Maybe sebab panas and berpeluh. Now tengah merah2. Bole ke letak cream rashes yg macam sebamed tu ya. ?

5 Balas

rm 15. yg ni elok. bukan untuk nappy je. ruam susu pun berkesan. bby sy 4bulan kena ruam susu. sampai terkopek kulit. bukan sbb susu terpercik kt muka. tp sbb dia masukkan penumbuk nya dlm mulut. lepas tu dia tenyeh kt muka. sy ingatkan akan hilang sendiri ruam bila kita lap dgn air. tp tk jadi. lepastu sy search info. ramai yg suggest sudocream. tp masa sapu tu sapu dgn cotton buds. takut panas tangan kita.kulit baby sensitif. sapu nipis sampai ubat meresap dlm kulit anak. lepastu sapu bedak aiken nipis2.

1y ago

Thanks ya

sy pakai lotion nie jer... trus hilang merah ii kulit sensitif sesuai sngt pakai, kalau ruam susu lagi sesuai.. ruam gatal ke sesuai.. sy bli bnda nie dkt tt rm35.00.. sy sndiri pun pakai sbb kulit tngan kasar.. pakai 2hari auto jadi smooth jer kulit tngn ... suami sy dia kulit senstif pun pakai bnda ni jgkk hilang serta merta❤👍🏻

1y ago

Thanks ya

Klu bwh leher tu kekadang sbb susu. Kita x perasan susu mengalir smp ke celah leher baby. Seeloknya lap muja, mulut and leher baby dgn tuala basah slps tiap kali susu. Cuba guna sudocrem dan vaseline

Baby saya pun jenis rashes kat bawah leher, saya sapukan cream sebamed yang ni and alhamdulillah makin better

1y ago

Thanks ya

Boleh, try and error.

1y ago

Thanks ya