Nappy Rashes

Ada suggestion tak, camna nak hilangkan nappy rashes. Before this, pakai diapers Drypers. Rashes teruk gak lah, then tukar jenama Huggies (dah kurang) & apply SebaMed cream tiap kali tukar diapers (tiap 4 jam). Rashes makin berkurangan..tapi masih ada. ? Mummy2 ada suggestion tak, cream apa yang bagus. Rasa mcm SebaMed ni tak ngam sangat lah ngan baby.

16 Balas

Cube mandi n basuh guna air biase je... Jgn guna sabun n jgn letak lotion serta bedak.. Cbe freedom kan tmpat yg melecet tu.. Tgk hasilnye.. Klu ok.. Means bb x serasi ngan sabun serta x boleh letak ape2 lotion.. Bb ni kulit sensitif.. Kite je yg kdg2 eksited nk letak mcm2 kat bdn die... Ank sy pn mcmtu.. Melecet truk.. lepas nurse nasihatkan supaya bli botol spray utk basuh n salin pempes bb.. Baru clear melecet die tu..

Dulu masa ank 1st, xpndai lg... Masih blaja... So pengalaman sy, sy guna bepanthen ni... De suggestion dr dktr... Mmg ok... Sejak tu mmg pkai ni jek, xnk tukar lain. Ble dh nmpk merah trus pkaikn... Tp klu dh terok, sy sapu lps tu sy akn biar ank sy xpkai pampes dlu... Biar jek kena angin... Tp agk2 dh lama pkaikn, sbb takot dia kencing...

saya guna nappy cream anakku. sapu kat bahagian pelipat dia setiap kali sebelum tukar diapers baru. sy guna sejak baby lahir smpai sekarang takde rashes teruk. serasi dgn anak.

Tukar pampers drypers tu, lepas tu amek pampers besae sikit takde sempit sgt. Sbb nnti cepat berpeluh lgi sakit. Then sapu minyak kelapa dara. Bagus minyak tu 👍

Boleh sapu minyak kelapa dara ibu sis kat rashes baby tu .. anak sy sapu jgk ruam2 kat muka jd licin .. boleh wsp no sy 01139107481

try pureen. and maybe boleh try cara ni. lepas bersihkan najis, tunggu jap biar kering then baru sapu cream

5y ago

Thank you so much. Tu lah rasa nak tukar cream. 😬

G klinik bgthu doc..doc akn bg cream yg sesuai dgn baby...ank sy pn mcm tu jg

Kalau saya antara calamine cream/lotion atau bepanthen okay utk my babies...

Sy guna drapolene sis .. tros hilang rashes tu

Sudocrem is highly recommended sis