Bawah leher baby merah

Hi moms. Nk tnya. Kenapa bawah leher baby merah2 cmni ya? Tiba2 je ada😪 da try sapu cream rashes tp sama jgk. #firstmom #ingintahu #pleasehelp

Bawah leher baby merah
10 Balas

anak sye leher berlipat2 sbb bdn smgat , sye mmg jaga tak pernah miss penjagaan lepas mandi .. lepas mandi lap bg kering betul , lepastu sye isi sudo cream .. jgn isi bedak tak menjadi pun , jd teruk aje .. sebelum usia dia sebulan sye xperasan so sye xjaga mmg merah sgt ..

leher baby Sya,lgi teruk', Sya pakai cream baby, produk China. 2 hari sapu dh berkesan sgt. Alhamdulillah, elok cream ni. celah kangkang,juga cepat membaik, luka belakang telinga pun boleh sapu. tpi, hati hati dgn,tgn baby,mulut, mata.

Anak sy penah jadi macamni. Sy belikan snow white cream. Alhamdulillah dah ok dah leher. Jangan lupa lap2 bagi kering tempat2 yang tersorok macam celah ketiak baby, leher, celah pelipat peha, celah jari kaki dan tangan

Boleh jadi sebab berpeluh atau susu yang mengalir semasa baby minum. Tips untuk atasi - Jangan biar baby berpeluh - Sentiasa lap mulut dan leher baby selepas menyusu. - Elakkan bedak - Pakaikan body lotion

Kena selalu lap leher baby lepas menyusu dengan selepas mandi. Kena bg kering selalu. Sapu krim snow white treatment. Dari nb sampai skrg ank sy pakai. Kalau merah mcm ni sekejap je dah boleh hilang

sbb susu atau ruam paans.. kalau dia jeluak susu cepat ii lap muka n bwh pipi dia.. kalau ruam panas kena pakaikan baju nipis ii jr kt dia kalau siang

makan air tu org pggil.. jgn biarkan tmpat tu berair. try sapu sudocream.. x jadi juga, silalah rujuk kepada yg lebih pakar

anak saya pun macam ni , tapi nurse tgok haritu dia kata takpayah bagi pakai apa apa

anak saya pun macamni, pakai sebamed extra soft 1 hari da ok

pakai sudo cream atau sapu minyak masak sis..