Tanda-Tanda Awal Autisme Pada Anak

Austisme boleh dikesan seawal 6 bulan ya ibu dan ayah. Mungkin ada di antara anda yang tidak berapa tahu tanda-tanda autisme, jadi kami kongiskan di sini untuk panduan anda!

Tanda-Tanda Awal Autisme Pada Anak
7 Balas

ank sya moderate autism, msa umur 6 bln perkembangan dia seiring dgn budak normal. bole dengar bunyi bising(blender/vacuum), merangkak pd 7 bln, berjalan pd umur 1 thun 1 bln, xpicky eater. cuma slps sthun tu dpt detect dia speech delay sbb xbabbling lgsung, main sndri, main toy bkn dgn fungsi toy tu contoh kereta utk tolak tarik sebalik nye dia susun bderet2. 2 thun bru risau sbb xckp lsung main tarik2 tgn je, eye contact pn xde then bwk gi terapi swasta

3mo ago

babbling xde. bila dia main toys mulut dia senyap. eye contact ade tp poor dia tgok kite agah dia skjp dia ketawa then dia tgok tmpt lain

dikesan seawal 6 bulan..tp dalam gambar tunjuk yg dah besar. kalau yg untuk 6 bulan tu macam mana..sekadar bertanya

2mo ago

Means kita kena banyakkan berborak dgn baby ?

👍

👍🏻👍🏻👍🏻

👌

👌🏻

👍