hi nk tnyaselalunya susu ibu keluar minggu ke berapa?

atau 6 bulan ke atas?

18 Balas

18week dah keluar dah. lagi pun saya amalkan air rebusan buah longan dgn kurma merah tu. beli kat shoppee yg pek kecil dlm 90sen mcm tu.minum pun nak naikkan hb dlm masa sama nak rawat sembelit. air tu pun boleh utk milk booster. seawal 16week boleh da amalkan. selamat mencuba.

sy trmster ktiga rasa dah ada..brtompok tu melekat kt bra/baju.. masa dah lahir bby hari first menitik2 air susu..kadang tengh baring kalau hempap breast basah lencun bra dgn baju.

susu ibu mula terhasil sejak usia kandungan 16mggu. normal juga bagi ibu yg belom terhasil susu badan. sbb depend pada hormon susu dlm badan ibu hamil tu sendiri

Tu la nk tau jugak, sbb saya week 16 dah, kalau nak bersihkan breast rasa mcm putih2 yg dah kering di area puting, kata ni apa eh, next checkup bru nk tnya nurse🤭

bergantung atas hormon org jgk.. mcm sy start masuk third trimester mmg susu dh start ada.. kena kerap bersihkan puting sbb kalau picit mmg keluar basah jgk la

22 weeks kalau picit dah keluar tapi kena kerap cuci kawasan puting. susu akan start meleleh banyak lepas bersalin

Anak first keluar waktu 5bulan, anak kedua tgh pregnant 22weeks skrg, waktu 16weeks haritu dh keluar

1y ago

Takde amal apa pun sis. Mungkin rezeki sy awal keluar

Sy keluar susu sehari lepas bersalin tp takde rezeki anak sy, susu sikit sgt. Lepas dua minggu susu stop 😔

sy mula kuar susu masa 16 weeks. tapi menitis je lah. xbanyak pun. skrg pun masuk 34 w ad je kdg dy kuar

sy prgnt yg ketiga sblm ni 6bln kuar susu dah tpi prgnt yg no 4 ni dah 30w x de kuar ssu..