Bape biji Shri?

Asssalamualaikum nak bertanye Ubat zincofer ni kowg makan bpee biji Shri🤰 Ikot doc ke..xmgemukkan bdn kitee kah ##pleasehelp #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

Bape biji Shri?
38 Balas

macam saya awal² mengandung dapat obimim,1 hari 1 biji. masuk 24w nurse tukar zincofer,1hari 1 biji. 27w, zincofer 1hari 2 biji. sbb dan nak masuk trimester ke 3. nasihat saya,ikut sahaja apa yg nurse/doctor sarankan tu. ubat tu bagus untuk bby. jangan skip. kalau terlupa sesekali itu biasalah kan..macam saya,saya ambil 2biji sekali waktu malam sebelum tidur. sbb bila saya ambil waktu pagi,muntah² je. jangan takut gemuk sis, mengandung berat naik itu biasa. makan makanan berkhasiat,supaya bby cukup nutrisi. kita nak bby sihat bila lahir nanti..ubat tu makan jangan ikut dos org lain. sebab setiap ibu tu masalah tak sama. saya tak ada masalah HB low pun,tapi nurse tukar jugak ubat zincofer sebagai persediaan awal,tak nak hb low bila nak bersalin nanti. jadi saya ikut saja ape yg nurse/doctor bagi tau. sebab mereka lebih tahu apa yg diperlukan untuk kita dan bby 🥰