Bape biji Shri?

Asssalamualaikum nak bertanye Ubat zincofer ni kowg makan bpee biji Shri🤰 Ikot doc ke..xmgemukkan bdn kitee kah ##pleasehelp #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

Bape biji Shri?
38 Balas

tu ubt vitamin je. kalau pregnt auto berat naik.. sbb pemakanan kita amik dan bb dlm kandungan pun kena mmbesar.. 😊.. kalau xnk mkn ubt 2 biji sehari, mkn obimin.. tp tya doc dulu ye..

sy tak cun mkn nie. asal mkn. kepala pening krp. muntah je.. jadi sy dh tukar ubat maltofer nie. br lah ok. dh sdp. perisa coklet. nurse dan dokter yg srh sy beli di farmasi...

sebijik je sehari mommy.. hihi... sya consume jgk.. kenapa makan ni boleh gemuk ke? kalau makan vit nii in shaa Allah hb kita tak drop .. makan jgan tggal ya..

2y ago

mmg xtinggal..sbb zat tuk bby Kann..tp sblm ni mmg xnaik brt..maaflahh btnyee..ank First sis..doakann sy sihat..sy psakit sle

sy pun 1st pregnancy, tp ikut saranan doc, doc suggest 2x sehari, pg time bgn tido & mlm time nk tido, yg penting jarakkan dgn susu, minum dgn sanquick tnpa gula 🫶🏻

kalau sy punya ikut doc bg..satu biji shari skali tu pon bfre sleep mkan..tekak sy masih bole telan lg hihi tp doc ad bgtau if tak okey bole tukar lain..

ok je ubt ni x mgemukn pn sis.. sy prgnt brat bkk buku 70kg.. skrg dh 32w dh 72kg.. hahahaha.. x naik byk pun..bby Alhamdulillah okayyy je hehehe

Satu hari satu . Tapi saya tak makan ubat ni . Tak boleh masuk tekak . Saya beli kat farmasi ubat lain . Perisa coklat tapi function dia sama.

2y ago

Beli Maltofer dkat farmasi .

sya doct xbgi lagi ubat tu,just dpt ubat basic kk bagi....tpi dri 1st sya thu prgnant....smpai skrg 13w 2d...berat sya dh turun 6kg😅

2y ago

ha'ah....syg xrisau sngt sbb bmi obes...ni klau turun lgi sekilo..bukan obes dah🤣

Tak makan first sebab muntah balik. Sebab kedua sebab orang2 tua banyak kata nanti baby besar/kepala baby besar 😵‍💫

2y ago

Pelik pelik jela. Tu ubat untuk hb low kot.

kalau makan zincofer ni dah tak perlu makan acid folic ye? sbb baca pada kotak dia dah ada acid folic dlm tuu.