Injections bukanan baby

Asslmmuaalaikum..nk tnye..ade tk mommies kat sini yg tk amik vaksin bulanan baby korang…sy tknk ambil sbb anak tak sihat dri demam , lagi satu suami tk bgi..then nurse kat KK suh anta surat kat dia untuk refer pakar , supaya kita ada black and white mengatakan kite taknak vaksin anak kita..

5 Balas

Nnt dah besar @ start dr kecik nie jgn bwk anak keluar mana2 bercampur dgn budak2 lain. Bahaya kan anak2 org lain yg vaksin. Bila sekolah antar sekolah persendirian atau ambik cikgu yg dtg ke rumah, itu pun kalau ada cikgu yg nk dtg lah. Byk keburukan drpd kebaikan bila anak x vaksin nie. Tolong lah fikir masa dpn anak nie, jgn selfish sgt ibu bapa. Buat research baca dan hadamkan. Bila anak nk masuk sekolah nnt semua tarikh yg dah divaksin tu sejak dr baby akan diminta dr pihak sekolah. kalau x vaksin, anak x dpt ke sekolah lah....

1y ago

Setuju, even anak saya pun saya amik vaccine tambahan macam rotavirus. Untuk elakkan dari berjangkit baik anak kita atau anak orang lain.

awk dgn suami dulu masa kecik pon mak ayah vaksin kan. knpe tibe tang anak nak jadi geng flat earth? knpe nk menidakkn hak ank?? dh lh skng ni mcm2 jenis virus ade lgi nk biarkan anak x bervaksin. lps vaksin tu demam normal je.

vaksin tu perlu ya untuk ank2, baby kecik lagi antibodi dia x kuat nk lawan penyakit.. kesian kat ank.

kenapa taknak ambik tu? kesian baby nanti kena jangkitan apa2, kita jugak yg susah hati

ala amik je vaksin snyap2 demi kebaikan ank kdg bknn btul sgt ckp suami...