Susu ibu hamil okay tak utk diamalkan?

Asslmkm and hello semua, Sy doakan semuanya sihat2 je. Sy nk mtk pendapat, susu utk pregnant mummy elok tak utk amalkan? Ada yg share sb amalkan minum susu, baby jadi besar laa.. gula tinggi & blh jadi factor dpt kencing manis etc. Blh tak share experience mummy yg lain? Terima kasih :)

1 Balas

Sy consume low fat milk je sepanjang pregnancy and breastfeeding pun amalkan. It depends on the product. Cari yg healthy. Kebanyakkan produk tinggi gulaa thats why senang ada kencing manis time pregnant. Pilih susu yg elok elok yaa 😊 sy minum low fat ni tips from a nurse. Sedap minum sbb boleh kurangkan rasa mual n kenyang.

3y ago

Terima kasih awak share tips ni. Heeee