Scan Baby, now 11w

Asslm, sy mula2 scan baby 7w nampak dah kantung & heartbeat. Then buka buku dkt KK, 9w scan lg. Then hujung bulan 8 ( lbh kurg 21w) ni baru doc KK scan lg sekali. Rasa macam lambat la plk nak tunggu 😅 Kalau saja2 nak scan dkt swasta boleh kan? Uolls selalu pi scan setiap brp week? First baby confius2 sy. Normal kan 11w takda baby bum lg , & sy takda alah langsung 😅

5 Balas

Saya buat scan untuk pengesahan kehamilan 2 kali di klinik swasta. Selepas dah proceed utk bukak buku pink, first scan dgn klinik kesihatan masa usia kandungan (13 minggu). Kali ke-2 (21 minggu). So next scan nanti kali ke-3 masa (30 minggu). Saya planning akan buat scan dkt swasta masa kandungan (24 minggu). Nak buat gender scan & details scan. Mungkin utk ibu yg ada masalah kesihatan akan lbih kerap scan di klinik kesihatan untuk pantau pembesaran baby. Kalau yg takda masalah, bila perlu & ikut jadual yg di tetapkan rasanya 😬 Kalau awak ada extra cost untuk scan & pantau perkembangan baby awak dgn lebih kerap dkat klinik swasta, no problem.

3y ago

Betul tue & saya rasa semua ibu pun excited je nak tgk baby & nak tahu perkembangan baby, lebih2 lagi first time pregnancy 😬

Alhamdulillah,saya mengandung kembar(share placenta) so mmg KK referkan ngan HKL,every 2weeks diorg akan scan/scan details.....dari mengandung 6minggu sampai skrg 27minggu...n x de salah pun sis kl nk scan klinik swasta..terutama kl nk ada suami sekali ..sbb gov kan skrg sorg2 je..kl gov scan pun sekadar tunjuk gambar dkt suami.

3y ago

Ouh swasta suami boleh masuk ek. Kami PJJ. So tunggu suami blk baru pi scan la kan. hehe tq sys 🥰🥰

bleh ja sis nk g scan swta..kalau sis nk thu gnder bter scan 4 bulan ke ats..dan nrml bby bum x npk g..4 bulan ke ats bru npk dpnds bdn sseowg..nrmal sis lau x de alahn

3y ago

Sy ada join dlm fb jgk.. group 🤰🤗

saya 20 weeks p klinik swasta untuk tahu gender baby ,kalau ikut KK 21/6 ni baru depa bg date untuk check gender baby ,boleh jaa sis prgi check swasta

11w xnmpk lg,sy 16w bru nmpk sikit..klu nk scan jntina baby elok2 20w keats lg jelas bby xpenuh lg..😊

3y ago

Kiranya sy kena tunggu next month la baru nampak baby bum. Ok baik. Sy nak scan sje nak tgk baby membesar ok x. hehe