Pregnant Selepas Keguguran

Asslamu^alaykum semua. Nak tanya beberapa bulan hari tu saya keguguran. Dan sekarang alhamdulillaah 4 mgg. Saya nak tahu perlu ke check ke klinik awal since saya ada history. Tq :)

7 Balas

sy pn prnah miscarriage bln 2. bln 5 tau2 dh pregnant blik. tp sy tetap tgu dlm 8weeks utk set appointment bkk buku. sbb klo scan awal2 tkut x nmpak kita jgk stress sis. yg pnting acid folic jgn tgl. alhamdulillah scan mse bukak buku 10 minggu ptutnya. tp dlm scan sy dh 11 minggu.😍

Sy pon pnh gugur..bile preg semule, sy tggu 8mggu jgk bru scan... Comfirm baru buke buku pink..senang, sbb awl2 doc xleh buat ape jgk... Cume folid acid sy beli sndri smentara nk buat buku..klu rse lemah, rehat je... Jgn buat ape2..

4y ago

lepas tu akk dah gi scan tak? doc kata apa?

Boleh je kalau nk kan kepastian.. Doktor tak marah pon kalau nk consult dgn dia.. Make sure doktor tahu yg awk pernah gugur..

Waalaikumussalam, perlu sis. Pergi je klinik bagitau nak check awal sbb ada history keguguran

alhamdulilah ...sya pn bru keguguran tnggu trikh untk cuci..cpatnya lekat..

Sy buat buku time 6w awal dr org lain sbb sllu 8w atas sbb ad history ggur

Ye better buka buku awal supaya blh pantau kandungan dgn lebih awal.