scan klinik now baru 4 week

saya ada history pernah keguguran at 6 week now saya test double line and klu ikutkn date skrng patutnya 4week+ adakah saya patut tunggu smpai 8 week baru pegi klinik atau saya kena pegi awal dri itu since saya ada history keguguran ? please help me #ingintahu

1 Balas

tgu smpai 8w. awal lagi xnmpk pape. kang xbole tdo mlm dok pikir xnmpk kantung xnmpk bby xnmpk heartbeat. tgu smpai 8w. mkn folic acid. jgn bersama sampai habis 1st trim. jgn buat kerja berat. byk kn rehat.

2y ago

ni paling betul. sy pun keguguran 8w tahun lepas & Alhamdulillah pregnant lg this year, tunggu 9w baru scan & buat buku masa 11w. 12w scan kt hosp sbb ada bleeding sikit before tu & baby elok ikut EDD. masa nak tunggu scan & buka buku mmg jaga gile2, makan folic acid & tak buat kerja berat lgsg. byk bedrest.