Anak selalu sembeli umur 3 tahun dah

Asslammualikum mummy2 nak tumpang tanya nie cammane nak atasi anak sembelit ni dh xnak mkn sayur..mkn nasik jer dgn sup mkn buah pun taknak..camnie nak atasi yer..nak tukar susu lagi ke ape nie??

5 Balas

bg bnyk2 minum air sis sbb musim pns kn . ank klau suka sup pon ok . cume mungkin faktor bncuhn susu tu kne kurg kn dri biase . atau mmg kne tuka yg lain . mmg mse ank kecik sesuai . bila dh besa najis keras plak . ank ank sy pn mcm tu .

Ganti nasi dgn nasi perang... Ada baby. Org yg mkn nasi putih sembelit. Beli pack kecil. Klu sembelit ok mean anak mmg sesuai nasi perang. Brown rice

Banyakkan Air kosong.. Makan nasi bersama sup.. Cuba jer mana yg sesuai dekat anak awak

4y ago

tq sis dh try ok juga sy tengok alhamdulillah

ok sis mkn sup memang suke nanti try tq sis

Banyak kan minum air kosong dan makan betik.