Berat Tak Naik

Assamualaikum,kenapa ya berat saya tidak naik² sedangkan kandungan dah 13weeks. Makan tiap waktu. Cuma malam je tak da selera makan mual.Tp tiap pagi tiap hari berak. Adakah sebab tu berat tak naik? Mohon penjelasan. Risau. Sy first mom.

2 Balas

2w ago

Terima kasih atas nasihat yang diberikan..😆

normal sis. 1st trimester selalunya memang ada yg tak naik berat, ada yg berat makin turun. 2nd trimester nanti baru akan nampak berat naik walau sikit sebab masa ni alahan mungkin dah berkurang/hilang

2w ago

telan ubat tu memang buat rasa mual. kalau saya memang lepas telan tu terus tido tak buat pape dah. bangun alhamdulillah ok takde pening