Anak 7 bulan

ada tak tips atau cara lain supaya anak saya ada selera makan ya? tiap kali suap dia payah tak nak makan makanan yang saya siapkan. saya naik risau sebab berat tak naik banyak pun 😕 #bantusharing #1stimemom #ingintahu

3 Balas

brp berat bb..biase sis bt menu pe..sis bg mainan mse nk cuap die mkn..cube hiburkan die nyanyi lagu y die suke..jgn bg die stress mase mkn nnt die Makin menolak nnt..cr tmpt sesuai..pinggan sudu..ank kite sebaya 7 bln..dlu mse 6 bln sy perkenal kn mkn tawar dlu..x bg rse mns..ble dh besar bru sy bg mns buah ngn sayur..jd die blh trime sume rase mknn tawar pn

anak sy pun jenis susah makan dr dia 6m sampai skrg 1y4m. mak xkose nak tiru resepi kat group baby food, fancy sangat. so, usahanya, kerapkan lah suap makan walaupun cuma sesuap dua. stgh jam skali suap makan. naik laa sikit2 walaupon dikategorikan masih ringan.

Anak saya time 9m pon cmni, tapi saya paksa dia makan. Kalau layan dia sampai kesudah dia tak makan. Dia otw setahun baru selera makan dia naik