27 minggu rasa baby kurang gerak

Assalmualaikum smua.. Nk tanya sjak msuk 27weeks ni rsa baby kurng aktif. Sblum ni bla tjga tgh mlm mesti baby gerak.. Tapi skrg mcm kurng gerak. Klu siang tu kadng kuat jga gerak.. Tpi klu mlm.. Selalunya rsa baby mngeras.. Gerak tu kurng sikit.. Adakah itu normal?? Ni baby first.. Tq bagi yg respon

7 Balas

Sy 30 mnggu skrg, bby kurang gerakkk seharian cuma rse denyut je kt bwh, da cuba relax baring, msih x rse sgt, kdg2 rse denyut je kt bhg bwh perut, smpai ke mlm tau, sy mmg xsdap hati , pastu g kecemasan, doc cek rupanya baby songsang kepala ats kaki kt bwh, yg lain semua normal, haihh isauu tauuu, nasib xthn wad 😭

Skrg sy dah nak masuk 27w pun, baby aktif je gerak. Cuma smlm satu hari baby macam tido je taknak gerak sangat. Usik2 perut pun taknak respon. Harini dah aktif mcm biasa. In shaa Allah takde ape. Kalau rasa risau, boleh pegi scan ye puan.

4y ago

Kann? Hati gelabah betul 😂

Saya bila baby tak bergerak letak ayat quran/muzik dekat dia..pastu baru dia gerak.. Risau woo lama pulak tu tak gerak. Rupanya dia tengah tidur.. Kesian dia tidur kena kacau

normal tue.. baby akan tido waktu siang n aktif waktu mlm n pagi. Usap2 je perut n ajak dia borak2 innshallah nanti dia akan bg tindak balas.

3y ago

ad mse .. dy tdr je wktu siang .. mlm aktif .. ada mse siang mlm aktif .. kdg rsau pn ada .. aishh

sama sy 27 minggu hari ni tp bby kurang gerak waktu siang...tp bile scan dokter ckp perkembangan bby semua ok....

normal tu sis,,sya pon mcm tu jgak,,kdang smpai minum air sejuk bru bby gerak....

Btul tu sis.. Rsau tu mcm.nk p lari p kcemasn trus...tmbh2 lgi ank first..