risau la baby dalam kandungan kurang aktif

nk tnya kenapa baby kurng gerak...ka memng prut 30 minggu dea kurng aktif

2 Balas

Taksepatutnya kurang. 😅 Sebab 30 minggu dia dah takmuat dah dalam rahim and makin membesar, bila pergerakan dia terbatas, lagi kita cepat terasa pergerakan dia. Macam saya dulu, bila saya duduk diam, mula lah suruh saya bergerak tendang tendang macam tu. 😅 Sebab saya hyperactive, baby dalam perut pun hyper bila saya duduk diam. Cumanya bila sis ragu ragu, boleh terus ke kk untuk check.

normal..saya pun sama ,tpi klau perhati betul2 dia gerak je cuma slow sbb dia dh padat

9mo ago

ya saya pun rasa mcm gitu