36 Minggu Kehamilan

Assalmualaikum momiesss smuaa , Bangun pagi td perut sya mengeras n dlm msa 2jam slps bgun pgi td tu bby ada gerakan skit tp x aktif mcm hri sebelumnya . sebelum2 ni adalah juga rsa nyilu2 dkt ari2 dan sometimes sakit dkt bawah perut mcm sengugut (tp skrg xrsa dha). Adakah itu tnda2 nak besalin?, takut jg tiba2 terberanak dkt ofis sbb sya msh kerja lg x start lg ambl cuti besalin .. Btw ni anak pertamaa so xdha pengalaman . Nak tnya jg la bila biasanya momies2 y Bkerja mula ambl cuti besalin ya , pd minggu keberpa kemhlan ? Terima kasih

1 Balas

normal sis mengeras dan nyilu². 37week dah boleh start ambik cuti sbb tggu hari je tu..semoga ibu² selamat melahirkan dgn mudah.. Aamiin