Tanda mengeras nak besalin

Maaf nk tnya mengeras nk besalin tu sakit area mcm dlm gmbr tu ke ? Kiri kanan sakit tembus kebelakng , lps tu bawah pusat area Groin tu dh keras , sy dh 37w6d tngh rsa skit mcm ni dlm 2mint lps tu hilang 😅 Maaf ye sy tnya sbb sy xthu org kata mcm snggugut tp sy tak perna rsa snggugut , sblm2 ni pun xde rsa skit prut juga 🙏 #firstmom #firstbaby #pleasehelp

Tanda mengeras nak besalin
2 Balas

Sakit dia mcm xboleh nak pikir apa apa awk. Sakit sgt3. Berkali2 sy wasap suami masa kt hosptl tu bgtau dia sakit mcm nak mati 😅😅Mula mula setengah jam skali sakit. Pastu 20minit sekali sakit. 10minit sekali sakit. Makin lama makin kerap, 2minit sekali sakit, tu dh nak bersalin dhlatu. Pastu kalau awk rasa nk teberak tu anak dh nak keluar da.. pgalaman bersalin sy anak first. Xpenah tau pulak tu sakit contraction rupanya 🥲

sakit nak bersalin ni paling senang sy ckp ikut pengalaman sy la,sakit yg paling hebat. tak mampu nak gambarkan mcm mana. buat apa pun tak senang. perineum sy digunting,diseluk dan dimasukkan tiub kencing,sy tak rasa apa². semua kesakitan tertumpu pd perut dan pinggang