Upt Negatif tapi Lewat Period

Assalamulaikum, saya pernah buat upt bulan lepas dan hasilnya positif tapi garis samar2 beberapa kali dan ada datang period selama 8 hari. Tapi bulan ni saya dah lewat period 2 hari (Jangkaan period bulan ni sepatutnya 23/10/22). Bila buat upt pada hari pertama lewat period keputusan negatif. Tapi sampai sekarang saya ada tanda-tanda hamil. Bawah perut seperti membesar dan keras. Satu lagi sekarang saya kencing tak lawas dan kerap ke tandas. Adakah saya pregnant dan perlu berjumpa doktor?

2 Balas

skrg saya nk period, tanda2 Sama mcm Hamil .. mual, sering buang air, memulas, cramp .. Perut mmg membesar sbb pengumpulan darah .. says biasa mcm tu .. saya pon Sama skrg, dah delay 4hr, ingat nk tunggu lagi Seminggu baru cek upt. ngam2 4 mggu, says cek negative .. huhu ..

2y ago

Sama sis .. heheh .. Kita doakan yg baik2 .. inshaallah, semoga ada rezeki Allah bagi 🤲🏻 saya pon regular .. & tahap mual mcm pregnant, cepat letih .. tapi upt neg .. nk tunggu lagi seminggu, cek balik .. kot HCG rendah .. heheh

dh buat pregnant test masih negatif ka positif skrg

2y ago

saya tak buat lagi. kawan saya kata tunggu seminggu baru check semula